5 Tips voor het verhelpen van eczeem

13 Jun 2023

5 Tips voor het verhelpen van eczeem

Eczeem is een veel voorkomende aandoening die wordt gekenmerkt door huidirritatie, roodheid, jeuk en schilfering. Het is een zeer ongemakkelijke aandoening waar veel mensen mee worstelen, maar gelukkig zijn er oplossingen om je eczeem te verhelpen. Hier zijn vijf tips voor het verhelpen van eczeem. 

1. Eet anti-inflammatoire voedingsmiddelen

Een gezonde voeding is een van de beste manieren om je eczeem te behandelen. Eet gezonde voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten om ontstekingen te verminderen. Denk bijvoorbeeld aan granen, noten, zaden, vette vis en veel groenten en fruit. Vermijd suikerrijke en verzadigde vetten, zoals gefrituurd voedsel, geraffineerde koolhydraten en alcohol.

2. Drink veel water

Drink veel water om je huid gehydrateerd te houden. Het drinken van voldoende water helpt je lichaam om afvalstoffen af te voeren, wat helpt bij het verlichten van irritatie en droogheid. Bovendien helpt voldoende water drinken om de flexibiliteit van de huid te verbeteren en helpt om de huidbarrière te versterken.

3. Gebruik milde wasmiddelen

Gebruik milde wasmiddelen om je huid niet nog verder uit te drogen. Kies voor een neutraal of natuurlijk wasmiddel dat geen zware geurstoffen of chemische stoffen bevat. Was je kleding met lauw water en vermijd het gebruik van een wasverzachter.

4. Gebruik hydraterende crèmes

Gebruik hydraterende crèmes zoals amandelolie, kokosolie en sheaboter om je huid te voeden en te verzachten. Deze oliën bevatten essentiële vetzuren die de huidbarrière helpen herstellen en je huid tegen irritatie en infectie beschermen.

5. Gebruik katoenen of linnen kleding

Draag alleen katoenen of linnen kleding aan je lichaam. Katoen is een ademend materiaal dat je huid de ruimte geeft om te ademen en immobiliteit biedt. Vermijd synthetische materialen zoals nylon en polyester, aangezien deze stoffen de huid kunnen irriteren.

Conclusie

Eczeem is een veel voorkomende aandoening die veel mensen wereldwijd affecteert. Maar je kunt je symptomen verlichten met de bovenstaande tips. Voed je huid van binnenuit door gezonde voedingsmiddelen te eten, drink veel water, gebruik milde wasmiddelen, gebruik hydraterende crèmes en draag katoen of linnen kleding. Deze tips zullen je eczeem verbeteren en je huid verzachten.